Skip to content
lerughe

Gaetano Sandro med tre barn och nio barnbarn, är en man med stor erfarenhet inom vinsektorn och med fruktbara entreprenörsvisioner. Han är van vid att gå emot strömmen redan från ung ålder. Ursprunget till Sandro-familjen består långt tillbaka av smeder och Gaetano Sandro är den första på femhundra år som inte valt att ägna sig åt smideskonsten utan valt att gå på Enological School of Conegliano. Han är också den första som öppnade en kvalitetsvinbutik på 1960-talet för den skara tyska turister som varje år flockas till Cavallinos stränder i Jesolo. 

Från den ena dagen till den andra bestämmer sig Gaetano för att köpa dussintals hektar i via Cor, ett stenkast från Belluno med utsikt över Col Visentin och andra alptoppar. Platsen är av ojämförlig skönhet, en kulle med resterna av ett slott från 1400-talet, alperna och en blå himmel 

lerughe
LeRughe-prosecco-doc-brut

PROSECCO DOC BRUT
Sprödhet och friskhet i gommen med inslag av vit frukt på näsan, inslag av rostat päron och cederträ framträder på avslutningen med en ihållande linjär utveckling.
Med en sofistikerad karaktär, född i bergen, presenterar den en struktur och livlighet där dess friska syra inbjuder oss att dricka kontinuerligt.
ANTAGEN TEKNIK:
Vinifiering i vitt med mjuk pressning, statisk sedimentering och jäsning vid kontrollerad temperatur
PRIZE DE MOUSSE OCH FÖRFINING:
Jäsning i stor behållare ”Charmat/Martinotti-metoden” i minst 90 dagar
ALKOHOL: 11 %
PERLAGE OCH SKUM: Fin och ihållande
DOFT: Noter av citrus, akacia och päron
SMAK: Torrt och välsmakande, mjukt att dricka
PARNINGAR: Havsabborre i salt

Innehåller sulfiter
Sockerhalt 8g/l

135 Skr

Prosecco DOC extra dr

PROSECCO DOC EXTRA DRY
Ren och balanserad, blommigt skonsam med en krispig äppelintensitet matchar surheten. Fin komplexitet med ett delikat päron smakrik finish. Mycket generös, beundransvärd för sin mångsidighet.
ALKOHOL 11% vol
DOFT Mogen frukt, gult äpple och päron är förhärskande, inslag av jasemin blommor
SMAKANMÄRKNINGAR Uppfriskande aromer av krispig fruktighet, längd och balans
MATKOMBINATION Dess mångsidighet går från sött till salt, perfekt som aperitif

Innehåller sulfiter. 
Sockerhalt 15g/l

Prosecco DOCG brut

CONEGLIANO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG BRUT
En mycket elegant tolkning som för med sig mineralitet till en torr och avgörande smak, krämig men rostad med toner av brödskorpa och citrus. På smak, smaker av rostad hasselnöt och citronskal åtföljs alltid av en
kontinuerlig friskhet. En mycket levande prosecco med färsk frukt
noter, särskilt mogna citrusfrukter och persika. En mycket uppfriskande
finish, bubblor har en harmonisk inställning till gommen.
ALKOHOL 11,5 % vol
KÄLLARE Förvara flaskor upprätt i en torr och sval plats
SERVERINGSTEMPERATUR 6 °C
PERLAGE Fin och ihållande
DOFT Färsk med brödskorpa anteckningar
SMAKANMÄRKNINGAR Noter av citrus frukter med ett behagligt mineral kvalitet i finishen
MATKOMBINATION Havsbraxen Tartare – Salta räkor

Innehåller sulfiter. 
Sockerhalt 8g/l

155 SKr

Prosecco DOCG extra dry

CONEGLIANO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY
”En mjuk mousse av smaker, rund och krämig”
Den rikaste aromatiska komplexiteten erbjuds i denna unika
uttryck för Prosecco Superiore. Behagliga aromer av påskliljor
och blåregn samexisterar tydligt tillsammans med päron och melon i
slutet släpper in antydningar av akaciablommor.
Intensiteten av smaker åtföljs överraskande nog av en
krämig klunk behagligt balanserad. Dess rundhet, det uppfriskande
krispighet och krämighet gör den till flaggskeppsprodukten.
ALKOHOL 11,5 % vol
KÄLLARE Förvara flaskor upprätt i en torr och sval plats SERVERINGSTEMPERATUR 6 °C
PERLAGE Lysande, Fin och beständig
DOFT Noter av hagtornsblommor, Blommig och fruktig SMAKANMÄRKNINGAR Lätt aromatisk, rund och krispig MATKOMBINATION Torsk, Risotto

Innehåller sulfiter. 
Sockerhalt 15g/l

155 Skr

Prosecco rose brut

PROSECCO ROSÈ BRUT
Blandning av Glera och Pinot Noir från vår Cor Estate vid foten av
Dolomiterna. När Prosecco tycker Pink blir resultatet en gom
av vilda körsbär, färska och perfekta för sommaraperitif.
Ljusbrusande har ett ihållande skum och stor livskraft.
ALKOHOL 11 % vol
KÄLLARE Förvara flaskor upprätt ien torr och sval plats
SERVERINGSTEMPERATUR 6 °C
PERLAGE Fin och ihållande
DOFT Blommigt (violer) och mineral
SMAKANMÄRKNINGAR Körsbär ochjordgubbar är dominerande, en tannisk finish på grund av tillägg av rött vin
MATKOMBINATION Ostron, kokt lax och kryddigt asiatisk kök

Innehåller sulfiter.
Sockerhalt 6g/l

120 Skr