”VINORY – Att göra vin med passion”
Vinory är en italiensk vinproducent i Piemonte, nordvästra Italien.Våra 12 hektar vingårdar ligger i Monfort d’Alba, Neive, Vezza d’Alba och Nizza Monferrato.
Vinory har en årlig produktion på cirka 100 000 flaskor Barolo DOCG, Barbaresco DOCG, Nizza DOCG, Barbera d’Asti DOCG och Roero Arneis DOCG.
Piemonte är den perfekta platsen att njuta av livet!
VÅRA VINER
RESSIA
ROBERTO SAROTTO
LA VIRANDA
VINO PIEMONTE
CANTINA GENTILI
ROCCA SVEVA
LE RUGHE
CANTINA DI SOAVE
MANARA
LILLY BUI
CAPANNA
VIGNA MADRE
PODERE 29
ELENA FUCCI
Åldersgräns är 20 år för att införskaffa alkoholhaltiga drycker
Vinory Monferrato Rosso DOC Mandragola
Alkoholhalt 14%
Druvan: Detta vin är ett framgångsrikt exempel på en ovanlig druvsammansättning. Den är gjord av 40% Nebbiola, 20% Barbera och 40% Cabernet. Vinrankorna är 16 år gamla.
Lagring: Vinet åldras i 9 månader i ståltankar vid noggrant kontrollerad temperatur.
Smak och arom: En doft av mörka, mogna bär med bra balans. Smaken ger en harmonisk och elegant känsla med mogna frukttoner med märkbara men väl integrerade tanniner.
Servering: Bäst vid en temperatur mellan 16 och 18 grader. Vinet kan drickas nu och i 3 år framöver.
Passar bra till: Vinet passar bra till rätter med medium kött, som vilt och lamm. Allt som allt ett gott matvin som passar till de flesta kötträtter.
Innehåller sulfiter.
165 Skr
Barbera d’Asti Mandragola
Alkoholhalt 14%
Barbera Asti Mandragola, DOCG 2022
Druva Barbera 100%
Lagras på ståltank i 5 månader och 4 månader i flaska
Mjukt med lättare fyllighet, inslag av körsbär.
Passar till pastarätter, risotto, torskrygg och kraftigare fiskrätter samt kyckling.
Innehåller sulfiter.
165:-
Barbera Asti Superiore, DOCG 2020
Alkoholhalt 14%
Druva Barbera 100%
Lagras på fransk ek i 14 månader, därefter på flaska 6 månader.
Fylligt och smakrikt vin, med inslag av mörka bär och körsbär.
Passar till pasta, ljusa kötträtter som kalv, kyckling samt lagrade ostar.
Innehåller sulfiter.
195:-
Barbaresco DOCG, Riserva Serragrilli 2018
Alkoholhalt 14,5 %,
Druva Nebbiolo 100%
Lagrat 14 månader på franska ekfat och 36 månader på flaska
Mjukt, med inslag av mörka bär, lena tanniner, viss kryddighet
Passar bäst till kyckling, kraftigare fiskrätter som torskrygg och kalvkött
pris 650 Skr
Innehåller sulfiter.
Vinory Barbera D’Asti DOCG Saline
Alkoholhalt 14%
Druvan: Detta vin är gjort på Barbera-druvan och odlas på sydslutta sluttningar. Vinrankorna är i genomsnitt 67 år gamla.
Lagring: Vinet åldras i 7 månader i ståltankar innan det buteljeras.
Doft: Fruktig, lätt blommig, med en bukett av blåbär och nötter och smak av vinbär och granatäpple.
Servering: Bäst vid en temperatur mellan 14 och 16 grader. Vinet kan drickas nu och kanske lagras i ett år.
Passar till: lätt kött och lätt fisk, pastarätter. Den kan också avnjutas ensam.
195 SKr
Innehåller sulfiter.
Vinory NIZZA DOCG Bricco
Detta vin är flaggskeppet för Vinory’s Barberas och kommer från den nya klassificeringen Nizza DOCG.
Alkoholhalt 14,5%
Druvan: 100% Barbera – såklart.
Lagring: Vinet har lagrats på ek från Allier, Troncais Never och Fontainebleau i 23 månader.
Färgen: Är intensiv rubinröd, djup och med tydliga lila reflexer.
Doft: Fruktig med bra intensitet, smak av ek och doft av tobak, kakao, choklad, röd frukt i sirap och en aning av rostat bröd.
Smak: Torr, varm och fyllig, med lätt inslag av vanilj och toner av söta kryddor, med en lätt syrlig smak som ger en rik och tätt rundad smak i munnen och i gommen.
Servering: Servera kyld, vid 16 – 18 grader. Vinet är klart att dricka, men kan även lagras i 10 år.
Passar till: Kött, både grillat, kokt och stekt, utmärkt med en mustig gammal ost.
295 Skr
Innehåller sulfiter.
Vinory NIZZA DOCG Saline
Alkoholhalt 14%
Druvor: 100% Barbera
Färg: Doft av röda frukter, berikad med toner av bitter kakao och kaffe, som blir kryddig och vild med åldrandet
Smak: Rik, torr och fyllig. En silkeslen kombination av plommon och björnbär med mycket lätta och subtila tanniner, bra syra. Kaffe och kryddiga toner på slutet.
Servering och förvaring: Serveras vid en temperatur mellan 16 och 18 grader. Vinet kan drickas nu eller lagras till 2025.
395 Skr
Innehåller sulfiter.
Barolo Bricco DOCG San Pietro, 2019
Alkoholhalt 15%
Druva Nebbiolo 100%
Lagras på franska ekfat i 30 månader, flaska 9 månader
Bastant kraftfullt vin, med viss kryddighet, inslag av nejlika, peppar, ännu lite strama tanniner
Passar bra till pastarätter, kötträtter och lagrade ostar.
pris 750 Skr
Innehåller sulfiter.
Barolo Bussia, DOCG 2019
Alkoholhalt 15%
Druva Nebbiolo 100%
Lagras på franska ekfat 30 månader, flaska 9 månader
Elegant smakrikt vin, med tydliga tanniner, inslag av kryddor och mörka bär.
Passar till kötträtter och lagrade ostar.
pris 750 Skr
Innehåller sulfiter.
Barbaresco DOCG Riserva San Cristoforo
Alkoholhalt 14,5%,
Druva 100% Nebbiolo
Lagras på franska ekfat 38 månader, 12 månader på flaska
Forts Barbaresco DOCG Riserva San Cristoforo
Mjukt, fylligt vin, med silkeslena tanniner, violk, röda och mörka bär.
Passar utmärkt till pasta, ljusa kötträtter och kyckling.
pris 650 Skr
Innehåller sulfiter.