Skip to content
originalLogo

”VINORY – Att göra vin med passion”
Vinory är en italiensk vinproducent i Piemonte, nordvästra Italien.Våra 12 hektar vingårdar ligger i Monfort d’Alba, Neive, Vezza d’Alba och Nizza Monferrato.
Vinory har en årlig produktion på cirka 100 000 flaskor Barolo DOCG, Barbaresco DOCG, Nizza DOCG, Barbera d’Asti DOCG och Roero Arneis DOCG.

Piemonte är den perfekta platsen att njuta av livet!

originalLogo
Vinory Monferrato Rosso Mandragola

Vinory Monferrato Rosso DOC Mandragola
Alkoholhalt 14%
Druvan:
 Detta vin är ett framgångsrikt exempel på en ovanlig druvsammansättning. Den är gjord av 40% Nebbiola, 20% Barbera och 40% Cabernet. Vinrankorna är 16 år gamla.
Lagring: Vinet åldras i 9 månader i ståltankar vid noggrant kontrollerad temperatur.
Smak och arom: En doft av mörka, mogna bär med bra balans. Smaken ger en harmonisk och elegant känsla med mogna frukttoner med märkbara men väl integrerade tanniner.
Servering: Bäst vid en temperatur mellan 16 och 18 grader. Vinet kan drickas nu och i 3 år framöver.
Passar bra till: Vinet passar bra till rätter med medium kött, som vilt och lamm. Allt som allt ett gott matvin som passar till de flesta kötträtter.

Innehåller sulfiter. 

165  Skr

Mandragola Barbera dAsti

Barbera d’Asti Mandragola
Alkoholhalt 14%

Barbera Asti Mandragola, DOCG 2022

Druva Barbera 100%

Lagras på ståltank i 5 månader och 4 månader i flaska

Mjukt med lättare fyllighet, inslag av körsbär.

Passar till pastarätter, risotto, torskrygg och kraftigare fiskrätter samt kyckling.

Innehåller sulfiter. 

165:-

 

Barbera dAsti Superiore Bricco di Nizza

Barbera Asti Superiore, DOCG 2020
Alkoholhalt
14%

Druva Barbera 100%
Lagras på fransk ek i 14 månader, därefter på flaska 6 månader.

Fylligt och smakrikt vin, med inslag av mörka bär och körsbär.

Passar till pasta, ljusa kötträtter som kalv, kyckling samt lagrade ostar.

Innehåller sulfiter. 

 195:-

Barbaresco Serragrilli

Barbaresco DOCG, Riserva Serragrilli 2018

Alkoholhalt
14,5 %, 

Druva Nebbiolo 100%

Lagrat 14 månader på franska ekfat och 36 månader på flaska

Mjukt, med inslag av mörka bär, lena tanniner, viss kryddighet

Passar bäst till kyckling, kraftigare fiskrätter som torskrygg och kalvkött

pris 650 Skr

Innehåller sulfiter. 

BARBERA D'ASTI DOCG

Vinory Barbera D’Asti DOCG Saline
Alkoholhalt 14%
Druvan:
 Detta vin är gjort på Barbera-druvan och odlas på sydslutta sluttningar. Vinrankorna är i genomsnitt 67 år gamla.
Lagring: Vinet åldras i 7 månader i ståltankar innan det buteljeras.
Doft: Fruktig, lätt blommig, med en bukett av blåbär och nötter och smak av vinbär och granatäpple.
Servering:  Bäst vid en temperatur mellan 14 och 16 grader. Vinet kan drickas nu och kanske lagras i ett år.
Passar till: lätt kött och lätt fisk, pastarätter. Den kan också avnjutas ensam.

195 SKr

Innehåller sulfiter. 

Vinory Nizza 2019 Bricco di Nizza

Vinory NIZZA DOCG Bricco
Detta vin är flaggskeppet för Vinory’s Barberas och kommer från den nya klassificeringen Nizza DOCG.

Alkoholhalt 14,5%
Druvan: 100% Barbera – såklart.
Lagring: Vinet har lagrats på ek från Allier, Troncais Never och Fontainebleau i 23 månader.
Färgen:  Är intensiv rubinröd, djup och med tydliga lila reflexer.
Doft:  Fruktig med bra intensitet, smak av ek och doft av tobak, kakao, choklad, röd frukt i sirap och en aning av rostat bröd.
Smak:  Torr, varm och fyllig, med lätt inslag av vanilj och toner av söta kryddor, med en lätt syrlig smak som ger en rik och tätt rundad smak i munnen och i gommen.
Servering: Servera kyld, vid 16 – 18 grader. Vinet är klart att dricka, men kan även lagras i 10 år.
Passar till:  Kött, både grillat, kokt och stekt, utmärkt med en mustig gammal ost.

295 Skr

Innehåller sulfiter. 

NIZZA DOCG RISERVA Saline

Vinory NIZZA DOCG Saline
Alkoholhalt 14%
Druvor: 100% Barbera 
Färg: Doft av röda frukter, berikad med toner av bitter kakao och kaffe, som blir  kryddig och vild med åldrandet 
Smak: Rik, torr och fyllig. En silkeslen kombination av plommon och björnbär med mycket lätta och subtila tanniner, bra syra. Kaffe och kryddiga toner på slutet.
Servering och förvaring: Serveras vid en temperatur mellan 16 och 18 grader. Vinet kan drickas nu eller lagras till 2025.

395 Skr

Innehåller sulfiter. 

20003317_Mock-Up-Barolo-San-Pietro-2019

Barolo Bricco DOCG San Pietro, 2019

Alkoholhalt 15%
Druva Nebbiolo 100%

Lagras på franska ekfat i 30 månader, flaska 9 månader

Bastant kraftfullt vin, med viss kryddighet, inslag av nejlika, peppar, ännu lite strama tanniner

Passar bra till pastarätter, kötträtter och lagrade ostar.

pris 750 Skr

Innehåller sulfiter. 

20003313_Mock-Up-Barolo-Bussia-Vigna-Fantini-2018

Barolo Bussia, DOCG 2019

Alkoholhalt 15%
Druva Nebbiolo 100%

Lagras på franska ekfat 30 månader, flaska 9 månader

Elegant smakrikt vin, med tydliga tanniner, inslag av kryddor och mörka bär.

Passar till kötträtter och lagrade ostar.

pris 750 Skr

Innehåller sulfiter. 

20003310_Mock-Up-Barbaresco-Riserva-San-Cristoforo-2018

Barbaresco DOCG Riserva San Cristoforo

Alkoholhalt 14,5%,

Druva 100% Nebbiolo

Lagras på franska ekfat 38 månader, 12 månader på flaska

Forts Barbaresco DOCG Riserva San Cristoforo

Mjukt, fylligt vin, med silkeslena tanniner, violk, röda och mörka bär.

Passar utmärkt till pasta, ljusa kötträtter och kyckling.

pris 650 Skr

Innehåller sulfiter.